Originally Posted by
Rabbit
Budweiser, cu un singur „s”. Nu-mi place. Pe prima am băut-o la cutie de 330ml şi, deşi nu era expirată, părea un Golden Brau acrit. Pe a doua am băut-o la cutie de 500ml şi era bunicică, decentă, plictisitoare, Ursus-like. Next?
Grolsch şi Kaiser, ambele importate (zic asta pentru că era şi un Kaiser frecvent la noi acu' 10 ani, făcut probabil pe un vapor românesc, apoi mai e şi Kaiser-ul bulgăresc etc). Kaiser găseam la 3,5 lei la o alimentară, acum a intrat criza în noi şi pauză. Grolsch am luat direct de la importator, de pe undeva din Pipera, care acum nu mai răspunde la telefon; oricum, se găseşte la orice hipermarket din Bulgaria (ex. Kaufland din Ruse). Odată cu ele mi-am redefinit noţiunea de bere gustoasă, savuroasă, deşi la aromă şchioapătă în faţa unui Pilsener Urquell (care, la rândul lui, e cvasi-zero la gust).
Apoi mai e Lowenbrau. Din când în când iese pe piaţa noastră o bere superbă, genială, orgasmică, cu gust de orz concentrat şi culoare mai închisă (cutie, PET). Stă câteva luni şi e înlocuită de un fel de Bergenbier sub numele de Lowenbrau. Diferenţa e foarte mare, e vorba practic de beri diferite, aflate în extreme opuse din punct de vedere al calităţii. Nu ai cum să te prinzi care e cum, cel mult să te uiţi la data expirării ca să prinzi lotul bun.