Warning: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in ..../includes/class_bbcode.php on line 2958
WD6400AAKS vs WD6400AACS - quick test
Results 1 to 14 of 14

Thread: WD6400AAKS vs WD6400AACS - quick test

  1. #1
    locked 'n' loaded darkzone's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    undercover
    Posts
    540

    Default WD6400AAKS vs WD6400AACS - quick test

    Acum, după ce mi-am pus la punct cât de cât sistemele, pe sistemul principal sunt montate trei WD-uri de 640GB, două AAKS şi unul AACS din noua serie GreenPower: ASUS P5Q, Q9450 @ 3.2GHz, 4GB GeIL DDR800 Black Dragon, 8800GT, optic SATA şi alte mărunţişuri care nu fac obiectul aici.
    Aşa că m-am gândit că, din moment ce sunt toate pe acelaşi controller, pot să fac un mic test cu ele să văd care e cel mai cel. Zis şi făcut, am instalat repede aplicaţia de testare profesională, HD Tune Pro 3.0 (work related), le-am setat pe toate pe Advanced Performance, am oprit toate aplicaţiile din background care ronţăiau din ele după care am luat la omorât cele trei discuri. Cum vorba lungă e sărăcia omului, pun mai jos cele trei teste, cu specificaţia că unul din AAKS-uri este discul-sistem deci e chinuit la greu de Vista x64chiar şi când stă degeaba, AACS este cel cu serverul FTP, iar al doilea AAKS are ca destinaţie exclusivă downloadurile clientului de torrents.

    1.Discul sistem - WD6400AAKS-65A7B0:
    Click image for larger version. 

Name:	wd6400aaks_1.jpg 
Views:	547 
Size:	62.3 KB 
ID:	32747

    2. Discul de torrente - WD6400AAKS-65A7B0:
    Click image for larger version. 

Name:	wd6400aaks_2.jpg 
Views:	528 
Size:	61.4 KB 
ID:	32748

    3. Discul de FTP - WD6400AACS-00G8B0:
    Click image for larger version. 

Name:	wd6400aacs.jpg 
Views:	569 
Size:	67.3 KB 
ID:	32749

    Un lucru îmbucurător este că toate trei sunt relativ reci şi absolut silenţioase, n-am auzit nici unul din ele în timpul testelor şi nici noaptea (sistemul rulează non-stop). După cum se vede, AAKS-urile se ţin foarte bine, în schimb AACS-ul e cam praf. Stă ceva mai bine la timpul de acces şi la burst rate, dar la average transfer rate e dezastru, adică zero barat pentru ce am eu nevoie de la el.

    A urmat: Total Commander, un fişier .iso de 6.5GB copiat de pe un AAKS pe AACS, apoi copiat în sens invers de pe AACS pe AAKS. Ce a ieşit se vede în printurile de mai jos, iar concluzia mea de mai sus a fost confirmată: AACS e praf, cel puţin la citire.

    1. Copiere de pe AAKS pe AACS:
    Click image for larger version. 

Name:	tc_1.jpg 
Views:	452 
Size:	119.2 KB 
ID:	32750
    Click image for larger version. 

Name:	tc_2.jpg 
Views:	347 
Size:	121.3 KB 
ID:	32751

    2. Copiere de pe AACS pe AAKS:
    Click image for larger version. 

Name:	tc_3.jpg 
Views:	383 
Size:	119.7 KB 
ID:	32752
    Click image for larger version. 

Name:	tc_4.jpg 
Views:	315 
Size:	118.9 KB 
ID:	32753

    La următorul lot de AAKS-uri prostia asta de AACS zboară de la mine din sistem. Bine că nu s-au luat decât 10 bucăţi să vedem cum se comportă, iar după ce se termină stocul, dracu' mai pune mâna pe ele. Asta în loc de concluzie
    Cu cât înveţi mai mult cu atât îţi dai seama cât de puţin ştii - Albert Einstein
    Better to fight for something than live for nothing - US General George Patton


  2. #2
    Administrator
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Bucuresti
    Posts
    1,619

    Default

    Daca ne spui si de unde ai facut rost de de AAKS ti-am fi profund recunoscatori

    Ratele de transfer sunt chiar dragute (la mine intre WD5000AAKS si Samsung HD753LJ sunt undeva la 70-75MB/s)
    navigheişăn, piele, abe-es, ful...

  3. #3
    locked 'n' loaded darkzone's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    undercover
    Posts
    540

    Default

    Am avut în prăvălie până săptămâna trecută (prin K-Tech channel), când s-au comandat nişte AACS-uri să vedem şi noi ce ştiu. Abia aştept să scăpăm de ele

    WD5000 are densitate mai mică pe platane (2x250GB faţă de 2x320GB la WD6400) de aici diferenţa de transfer.
    Cu cât înveţi mai mult cu atât îţi dai seama cât de puţin ştii - Albert Einstein
    Better to fight for something than live for nothing - US General George Patton


  4. #4

    Default

    ce setari ai in TC de ai viteza aia?
    pensionar...ciocu' mic
    COSMOTE: 0765485461

  5. #5
    Super Moderator Dragos Saraolu's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Posts
    3,467

    Default

    Vedeti ca mai nou au aparut pe piata niste AAKS cu 20 ms timp de acces. Din pacate nu ai cum sa le deosebesti fata de cele bune, daca le modifici AAM-ul devin zgomotoase.

    darkzone daca se poate si un File Benchmark la ele, ar fi util. Am un Hitachi de 500 GB cu un comportament ciudat: viteza la scriere mai mare decat la citire, as vrea sa vad si WD cum arata.
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	Hitachi 500 file bench.jpg 
Views:	203 
Size:	63.7 KB 
ID:	32755  
    Last edited by Dragos Saraolu; 27-08-2008 at 20:16.
    i7 920, Zalman CNPS10X Flex, DFI LP DK X58, 3x1024 Corsair 1333 MHz, EVGA GTX560 Ti FTW 1024 MB, Hitachi 40/120/320/500 GB, Recom PWS-EVO-BW, Sirtec 500W old style, HP P275 21"

  6. #6
    Manic Miner burebista's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Twilight Zone
    Posts
    1,196

    Default

    Na ca pun si AAKS-ul meu. 22A7B0.
    Nu-s ce-s cu spike-urile alea da' pe ansamblu e OK. Plus ca e silentios.

    Click image for larger version. 

Name:	HDD_Tune.png 
Views:	312 
Size:	31.4 KB 
ID:	32756
    ...un fleac...m-au ciuruit...

  7. #7
    I***t Inside pasatoiutd's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Bucuresti
    Posts
    2,139

    Default

    C2D E6300 default (din motive necunoscute, un core parea dezactivat)
    Asus P5B Deluxe BIOS 0804
    2*1GB DDR800 5-5-5-15
    ICH8R & WD6400AAKS
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	1.jpg 
Views:	225 
Size:	106.3 KB 
ID:	32757   Click image for larger version. 

Name:	2.jpg 
Views:	201 
Size:	106.8 KB 
ID:	32758   Click image for larger version. 

Name:	3.jpg 
Views:	163 
Size:	168.2 KB 
ID:	32759   Click image for larger version. 

Name:	4.jpg 
Views:	135 
Size:	169.5 KB 
ID:	32760  
    Canon 30D + BG-E2, Canon 20D, Tokina 12-24 F/4, Canon EF 24-105 F/4 L IS USM, Canon EF 50mm F/1.4 USM, Canon EF 100mm F/2 USM, Tokina 100mm F/2.8 macro, Canon EF 70-200 F/4 L USM, Canon 70-300 F4-5.6 IS USM, TC Tamron SP 1.4x, Kenko Extension Tubes (12mm, 20mm, 36mm); Canon Speedlite 430EX, Canon Speedlite 580EX II etc.; Manfrotto 190ProB

  8. #8
    locked 'n' loaded darkzone's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    undercover
    Posts
    540

    Default

    mascotzel, setările din TC:
    Click image for larger version. 

Name:	tc_settings.jpg 
Views:	235 
Size:	55.9 KB 
ID:	32761

    Dragos, file benchmark-urile cerute (primele două sunt AAKS-urile, al treilea e AACS-u' ăla puturos):
    Click image for larger version. 

Name:	hdtune_filebench_1.jpg 
Views:	199 
Size:	58.5 KB 
ID:	32762 Click image for larger version. 

Name:	hdtune_filebench_2.jpg 
Views:	189 
Size:	58.5 KB 
ID:	32763 Click image for larger version. 

Name:	hdtune_filebench_3.jpg 
Views:	203 
Size:	65.6 KB 
ID:	32764

    Am selectat intenţionat cea de-a doua partiţie de pe fiecare disc, deoarece pe C: e sistemul de operare iar pe prima partiţie de pe al doilea disc (F: ) este plasat swap-ul. Pe al treilea disc e o singură partiţie.

    Şi încă ceva: nu pot seta AAM în nici un fel, nici pe AAKS-uri nici pe AACS
    Click image for larger version. 

Name:	error_aam.jpg 
Views:	234 
Size:	43.4 KB 
ID:	32765
    Last edited by darkzone; 27-08-2008 at 23:07.
    Cu cât înveţi mai mult cu atât îţi dai seama cât de puţin ştii - Albert Einstein
    Better to fight for something than live for nothing - US General George Patton


  9. #9
    I***t Inside pasatoiutd's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Bucuresti
    Posts
    2,139

    Default

    Am dat si un File Benchmark pe o partitie facuta pe primii 32GB si pe cea facuta pe ultimii 400GB (HDD-ul este partitionat astfel: 32GB+32GB+128GB+restul).
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	File Benchmark 32GB Partition.jpg 
Views:	153 
Size:	101.0 KB 
ID:	32766   Click image for larger version. 

Name:	File Benchmark 400 GB Partition.jpg 
Views:	141 
Size:	100.1 KB 
ID:	32767  
    Canon 30D + BG-E2, Canon 20D, Tokina 12-24 F/4, Canon EF 24-105 F/4 L IS USM, Canon EF 50mm F/1.4 USM, Canon EF 100mm F/2 USM, Tokina 100mm F/2.8 macro, Canon EF 70-200 F/4 L USM, Canon 70-300 F4-5.6 IS USM, TC Tamron SP 1.4x, Kenko Extension Tubes (12mm, 20mm, 36mm); Canon Speedlite 430EX, Canon Speedlite 580EX II etc.; Manfrotto 190ProB

  10. #10
    Super Moderator Dragos Saraolu's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Posts
    3,467

    Default

    Va multumesc la amandoi pentru teste, vad ca se intampla si la WD AACS cam la fel. File Benchmark se ruleaza pe partitia cea mai mare pentru a fi cat mai aproape de cazul ideal in care ai o singura partitie pe hdd.
    AAM se poate seta in general daca ai SATA pus pe IDE si hdd-ul iti permite acest lucru, la mine mergea pe 2 hdd-uri (cel de 40 si 320 GB), daca in schimb ai SATA pe AHCI nu mai poti sa te joci de loc la el deoarece softul nu-ti mai citeste caracteristicile hdd-ului (Info).

    pasatoiutd vezi ca exista o optiune la CPU in bios care iti lasa activ doar un core, mai poate de asemenea sa fie si ceva software.
    Last edited by Dragos Saraolu; 28-08-2008 at 08:52.
    i7 920, Zalman CNPS10X Flex, DFI LP DK X58, 3x1024 Corsair 1333 MHz, EVGA GTX560 Ti FTW 1024 MB, Hitachi 40/120/320/500 GB, Recom PWS-EVO-BW, Sirtec 500W old style, HP P275 21"

  11. #11
    locked 'n' loaded darkzone's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    undercover
    Posts
    540

    Default

    Sunt puse pe IDE Mode în BIOS. În fine, dă-le la dracu', important e că merg bine şi nu fac zgomot, mă interesează foarte puţin în ce mod rulează.
    Cu cât înveţi mai mult cu atât îţi dai seama cât de puţin ştii - Albert Einstein
    Better to fight for something than live for nothing - US General George Patton


  12. #12
    locked 'n' loaded darkzone's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    undercover
    Posts
    540

    Default

    Revin cu cele trei discuri, de data asta cu AAM pus pe High Performance cu ajutorul unui mic utilitar, HDD Scan:

    1.Discul sistem - WD6400AAKS-65A7B0:
    Click image for larger version. 

Name:	wd6400aaks_1_aam-off.jpg 
Views:	224 
Size:	62.1 KB 
ID:	32860

    2. Discul de torrente - WD6400AAKS-65A7B0:
    Click image for larger version. 

Name:	wd6400aaks_2_aam-off.jpg 
Views:	228 
Size:	61.0 KB 
ID:	32861

    3. Discul de FTP - WD6400AACS-00G8B0:
    Click image for larger version. 

Name:	wd6400aacs_aam-off.jpg 
Views:	247 
Size:	66.8 KB 
ID:	32862

    AAKS-urile au câştigat ceva la timpul de acces, transferul e cam tot pe-acolo, iar zgomotul nu a crescut sesizabil. În schimb AACS-ul m-a convins încă o dată, dacă mai era nevoie, că e total praf, iar exemplarul aici de faţă nu va face mulţi purici la mine.
    Cu cât înveţi mai mult cu atât îţi dai seama cât de puţin ştii - Albert Einstein
    Better to fight for something than live for nothing - US General George Patton


  13. #13
    CS:S MyrmidonI Team DjDaLiu's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Timisoara
    Posts
    172

    Default

    Quote Originally Posted by darkzone View Post
    RÎn schimb AACS-ul m-a convins încă o dată, dacă mai era nevoie, că e total praf, iar exemplarul aici de faţă nu va face mulţi purici la mine.
    Te repeti, am inteles mesajul tau.
    || Q9450 + Prolimatech Megahalems || ASUS Maximus 2 Formula 1901 ||
    || OCZ DDR2 PC2-9200 Flex II 4GB || Sapphire ATI Radeon HD 5870 Vapor-X ||
    || 2 x WD 640 GB AAKS || Antec P180 + Antec True Power Quatro 850W ||
    || Plextor 810SA + Samsung SH-S223Q || Steelseries Xai + Taito + Logitech G15 v2 ||

  14. #14
    Member
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Barlad/Buc
    Posts
    129

    Default

    Reinvii thread-ul asta pt ca am si eu o problema similara cu a ta, darkzone. Am un AAKS cu un singur platan si unul cu 2. La cel cu 2 pot modifica AAM(12,8ms vs ~17, diferenta clara de zgomot) dat la cel cu un singur platan il vede modificat dar nu se cunoaste(e tot silentios, timpul de acces at tot la 16,x ms). Am incercat si din winaam 2.9 si din HDDScan, am dat si restart. Ambele programe detecteaza setarea AAM asa cum o fac eu, dar practin nu se cunoaste deloc.
    Pana una-alta, au ramas ambele pe 128(quiet) pt ca am mai facut cateva teste(timp de load la niste jocuri) si diferenta de timp de acces nu se cunoaste cam deloc. Zgomotul la AAKS-ul vechi, in schimb, DA.
    E5200@3.41ghz stock v/4.5ghz max ; Gigabyte GA-P35-DS3R; 2x2G A-Data Vitesta Extreme 800+ ; MSI 260GTX Twin Frozr OC ; 2x WD AAKS 320G; Samsung SH-S223; Samsung 226BW; Microlab FM-6662; CM SilentPro M600

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. TEST: ThermalRight HR-03 GT
    By matose in forum Articole, Reviews, Teste
    Replies: 6
    Last Post: 01-06-2008, 22:59
  2. TEST - Chipset-uri pentru Conroe - Editie de Craciun
    By Monstru in forum Articole, Reviews, Teste
    Replies: 87
    Last Post: 11-03-2008, 22:39
  3. TEST - Impactul hard-disk-ului folosit asupra scorului in SuperPi
    By Monstru in forum Articole, Reviews, Teste
    Replies: 19
    Last Post: 20-09-2007, 22:02
  4. Replies: 3
    Last Post: 15-09-2007, 01:00
  5. TEST: Influenta LOD in 3DMark2001SE
    By matose in forum Articole, Reviews, Teste
    Replies: 8
    Last Post: 20-11-2006, 15:12

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •