Warning: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in ..../includes/class_bbcode.php on line 2958

Warning: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in ..../includes/class_bbcode.php on line 2958

Warning: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in ..../includes/class_bbcode.php on line 2958
Help needed - DDR2 Kingston PC9200
Results 1 to 17 of 17

Thread: Help needed - DDR2 Kingston PC9200

  1. #1
    Crazypc Club sabinus's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Giurgiu
    Posts
    970

    Default Help needed - DDR2 Kingston PC9200

    Am luat o pereche de 2x1GB DDR2 Kingston PC9200 cu cipuri D9GKX cel mai probabil (voltaj standard 2.3-2.35V).

    Problema este ca nu reusesc sa le stabilizez la frecventa si timinguri default: 5-5-5-16 cu 575 Mhz (1150) la 2.3-2.4 V.

    In schimb vad ca fac Orthos fara greata la 533 Mhz cu 4-4-4-8 .

    Sa-mi explice cineva... sistemul este: DFI LP DK P35 T2RS / Sursa Sirtec 560W / Procesor E8400 Wolfdale.
    Restul se poate vedea in imagine.
    Poate or fi timingurile si sub-timingurile de la DDR2 care trebe puse manual.. Mersi in avans pentru ajutor.
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	Kingston_9200_dual.jpg 
Views:	167 
Size:	337.9 KB 
ID:	33249  
    E8400 |Tuniq Tower 120 |4 GB GEIL 2x2GB PC6400 Ultra+|Sirtec 560W PSU w. Wattmeter|Xaser III SuperTower| DFI LP LT P35|Creative X-Fi XTreme Music| LG DVD RAM| GigaWorks S750 THX
    __________________

  2. #2

    Default

    Nu prea ma pricep eu la DFI LP P35, dar din cate mai am vazut si eu as zice ca nu ar strica sa incerci sa testezi memoriile si folosind raportul 2:3. S-ar putea sa iti mearga mai bine asa. Oricum, vezi ca 1.47 pentru Wolfdale la 3,5GHz este mult, mult, mult mai mult decat ai nevoie

  3. #3
    Crazypc Club sabinus's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Giurgiu
    Posts
    970

    Default

    Stiu.. ramasese de la 4000+ Mhz voltajul-ul.
    Am incercat si 2:3 ... si 5:8 si 69 .... si nu vrea .. cred ca tot timingurile astea pentru CAS5 ma omoara. Sau pur si simplu nu vor CAS5 pe placa asta .
    E8400 |Tuniq Tower 120 |4 GB GEIL 2x2GB PC6400 Ultra+|Sirtec 560W PSU w. Wattmeter|Xaser III SuperTower| DFI LP LT P35|Creative X-Fi XTreme Music| LG DVD RAM| GigaWorks S750 THX
    __________________

  4. #4

    Default

    Nu se poate, e ceva ciudat in toata chestia asta...

  5. #5
    Crazypc Club sabinus's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Giurgiu
    Posts
    970

    Default

    De azi-noapte ma chinui.. si nu iese. Se apropie de o ora de prime in voltaj normal cu 4-4-4 la 533.
    Pot avea ceva memoriile ??
    E8400 |Tuniq Tower 120 |4 GB GEIL 2x2GB PC6400 Ultra+|Sirtec 560W PSU w. Wattmeter|Xaser III SuperTower| DFI LP LT P35|Creative X-Fi XTreme Music| LG DVD RAM| GigaWorks S750 THX
    __________________

  6. #6

    Default

    Quote Originally Posted by sabinus View Post
    De azi-noapte ma chinui.. si nu iese. Se apropie de o ora de prime in voltaj normal cu 4-4-4 la 533.
    Pot avea ceva memoriile ??
    enhance data transmitting si enhance addressing sa fie pe auto.
    E8400 | TP45 HP | 2x1 GB CRUCIAL | Sapphire HD3870X2 | WD3200AAKS | ASUS DVD RW SATA | CHIEFTEC 500W | ZEROtherm NV120 | PHILIPS 17"

  7. #7
    dus departe
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    957

    Default

    Poate sunt un pic offtopic, dar eu la 4000mhz am un voltaj de doar 1.300 fix Perfect stabil 10 ore 2 instante de orthos - stress cpu. Mi se pare ca folosesti un voltaj mult prea mare. Succes!
    Intel P31 , Intel E5200 , ATI HD4850 , DDR2 2GB , HDD 640GB , PSU 400 , Antec 300
    Ford Fiesta 1.4 TDCI 68CP Ghia 2007

  8. #8
    Crazypc Club sabinus's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Giurgiu
    Posts
    970

    Default

    Esti way way off topic. .... (deleted). Nu toate procesoarele merg la acelasi voltaj/frecventa. Nu toate placile de baza dau acelasi voltaj, unele subvolteaza, altele dau mai mult decat setezi tu.

    iULICA_M4A1 mersi , o sa incerc asta.
    E8400 |Tuniq Tower 120 |4 GB GEIL 2x2GB PC6400 Ultra+|Sirtec 560W PSU w. Wattmeter|Xaser III SuperTower| DFI LP LT P35|Creative X-Fi XTreme Music| LG DVD RAM| GigaWorks S750 THX
    __________________

  9. #9
    Member
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    bucuresti dr taberei
    Posts
    421

    Default

    si la mine identic aceeasi treaba. am aceleasi memorii, dar am dfi p35 t2rl, cu nici o memorie nu vrea peste 1100mhz nici mort!

    reinvii un topic vechi in speratanta ca cel care l-a deschis a gasit rezolvarea.

  10. #10

    Default

    Multi s-au plans de memoriile astea ca nu merg nici macar in specificatii. Asta din cauza ca de la o vreme Kingston foloseste chipuri Elpida pe acest model !

  11. #11
    Moderator poparamiro's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Arad
    Posts
    1,825

    Default

    Yep, la fel ca la Patriot Viper 1200mhz
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	elpida.JPG 
Views:	244 
Size:	53.0 KB 
ID:	41342  
    MAI BINE RAMINEAM LA KR7A-RAID

  12. #12
    Super Moderator Dragos Saraolu's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Posts
    3,467

    Default

    De regula aceste memorii merg doar pe cipsetul 780i sau 790i la specificatiile producatorului (chiar si mai sus), pe restul cipseturilor (P965, P35, P45) nu reusesti sa le stabilizezi la frecventa default, deci nu ai ce sa le faci. Iti recomand sa le schimbi cu niste Mushkinuri pentru DFI-ul ala, nu vei mai avea probleme.
    i7 920, Zalman CNPS10X Flex, DFI LP DK X58, 3x1024 Corsair 1333 MHz, EVGA GTX560 Ti FTW 1024 MB, Hitachi 40/120/320/500 GB, Recom PWS-EVO-BW, Sirtec 500W old style, HP P275 21"

  13. #13
    Crazypc Club sabinus's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Giurgiu
    Posts
    970

    Default

    Interesant.. dar ale mele chiar au D9 GKX (mi-am tumefiat cateva unghii ca sa verific sub radiatoare - parca le-au lipit cu Poxipol ).
    Chiar daca le-am scos din uz, le mai tin pentru unele bench-uri.
    Functioneaza stabil doar cu 4-4-4 sau cu voltaj de la 2.35 V in sus.
    Partea proasta e ca pe DFI P35 nici nu booteaza fara minim 2.2V. De fiecare data cand "crapa" de la OC si trebuia sa resetez biosul trebuia sa bootez cu memorii de rezerva. Foarte enervant..
    Posibil ca ale mele sa fie "uzate". Manifestarile sunt oarecum tipice :?
    As fi interesat de niste Mushkinuri..
    E8400 |Tuniq Tower 120 |4 GB GEIL 2x2GB PC6400 Ultra+|Sirtec 560W PSU w. Wattmeter|Xaser III SuperTower| DFI LP LT P35|Creative X-Fi XTreme Music| LG DVD RAM| GigaWorks S750 THX
    __________________

  14. #14

    Default

    Poate e vreo incompatibilitate ?

  15. #15
    B a n n e d M3kk's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Miercurea Ciuc
    Posts
    2,425

    Default

    Nu este incompatibilitate, asta se numeste "electromigration" .

    Am si vreo 10 module care fac asa .

    Incearca daca le lasi 4-5 ore in congelator .
    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    3Dmark2006 Score Calculator


    ---------------------------
    "Remember, when you are testing memory products, you are not only testing the memory, but essentially the motherboard capabilities."

  16. #16

    Default

    Sau aia . 4-5 ore nu e prea putin ? Pe threadul de pe XS era 24 de ore .

  17. #17
    B a n n e d M3kk's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Miercurea Ciuc
    Posts
    2,425

    Default

    Eu am niste module acolo cam de vreo juma de an .
    Last edited by Dragos Saraolu; 10-09-2009 at 22:47.
    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    3Dmark2006 Score Calculator


    ---------------------------
    "Remember, when you are testing memory products, you are not only testing the memory, but essentially the motherboard capabilities."

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. SODIMM DDR2 upgrade
    By lastOne in forum Closed
    Replies: 0
    Last Post: 10-04-2008, 21:28
  2. Adaugare 2GB DDR2
    By Raptor in forum Crazy Overclocking
    Replies: 10
    Last Post: 13-06-2007, 09:03
  3. Replies: 7
    Last Post: 12-01-2007, 06:51
  4. VAnd Kingston Data Traveler USB Flash Drive
    By iuliant05 in forum Closed
    Replies: 0
    Last Post: 19-04-2006, 14:00
  5. vand 1gb sodimm DDR2 533 Kingston
    By OCboy in forum Closed
    Replies: 2
    Last Post: 07-12-2005, 19:31

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •