Warning: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in ..../includes/class_bbcode.php on line 2958

Warning: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in ..../includes/class_bbcode.php on line 2958

Warning: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in ..../includes/class_bbcode.php on line 2958
Got Bloomfield?
Page 1 of 5 123 ... LastLast
Results 1 to 30 of 134

Thread: Got Bloomfield?

  1. #1

    Default Got Bloomfield?

    Mic dar voinic

    Intel Core i7 920 - 4GHz

    Chiar si cu memoriile foarte jos (placa de baza Intel nu suporta decat 2 multiplicatori pentru memorie, dar pentru un test de mainstream e ok) rade cam o secunda fata de Wolfdale...
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	Pi4GHz2.jpg 
Views:	651 
Size:	188.4 KB 
ID:	35072  

  2. #2
    Moderator poparamiro's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Arad
    Posts
    1,825

    Default

    Nu-i rau, prime face la 1.5v ?
    Este pe stoc undeva ? + un biostar x58 - ma gindesc ca placa asta va avea un pret rezonabil.
    MAI BINE RAMINEAM LA KR7A-RAID

  3. #3

    Default

    S-ar putea sa faca prime si mai jos, eu am pus un voltaj care s anu ma limiteze in cazul de mai sus. Biostar-ul inca nu a aparut in retail, inca este n dezvoltare si exista doar cateva sample-uri.

  4. #4
    Dus cu pluta... viper_x's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Bucuresti
    Posts
    300

    Default

    Mie momentan nu mi-a venit decat CPU si MB daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaar...nu si memoriile. Deci mai dureaza un picutz pana la teste.
    First PC: MB EVGA 132-CK-NF78-A1 + QX9650, Scythe Ninja Plus, 4*1Gb Crucial Ballistix Tracer D9 Power, 2 x BFG Tech 8800GT OC on Fortron Booster X3, Lite-On LH-20A1S, WD3200KS, Raid 0 WD800HLFS, Antec SLK3000B + Akasa AK-P040FG7 BKEUV PSU, Logitech LX 700
    Dell 2408WFP

    Second PC: Intel Smackover, i7 920,...to be continued.

  5. #5
    B a n n e d M3kk's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Miercurea Ciuc
    Posts
    2,425

    Default

    Monstrule, imi spui si mie te rog setarile pentru busul de 200 ?
    La mine devine destul de instabil peste 160 ;(.

    Ai 2 multiplicatori pentru rami din cauza procesorului. La sunt 4.
    Last edited by M3kk; 12-11-2008 at 15:08.
    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    3Dmark2006 Score Calculator


    ---------------------------
    "Remember, when you are testing memory products, you are not only testing the memory, but essentially the motherboard capabilities."

  6. #6

    Default

    Folosesti aceeasi placa de baza? Ca din cate stiam eu era vorba sa dati pe altceva. Oricum, bclock-ul depinde mult de exemplarul de procesor folosit, deci s-ar putea ca voltajele mele (care nu sunt multe deloc) sa nu te ajute cu nimic...

    Pentru toti cei implicati in concurs, cateva considerente....

    IOHC-ul se simte bine undeva intre 1.3 si 1.4v
    QPI-ul undeva intre 1.45 si 1.55v

    Ambele pot fi urcate si mai sus, dar nu veti observa un impact major asupra frecventei atinse.

    Verificati mereu latentele odata ajunsi in Windows, chiar daca sunt setate manual placa mai schimba uneori CAS-ul (din 8 in 7 de exemplu).

    Fan pe chipset obligatoriu, se incinge foarte tare chiar si stock...
    Last edited by Monstru; 12-11-2008 at 15:58.

  7. #7
    B a n n e d M3kk's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Miercurea Ciuc
    Posts
    2,425

    Default

    Pai la mine QPI are maxim 1.5V ( incerc si cu biosul mai vechi ) si IOHC la fel .

    Faza cu CAS este un bug de cpuz, vezi cu altceva ( arata OK ).
    Last edited by M3kk; 12-11-2008 at 17:26.
    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    3Dmark2006 Score Calculator


    ---------------------------
    "Remember, when you are testing memory products, you are not only testing the memory, but essentially the motherboard capabilities."

  8. #8

    Default

    Atata timp cat odata arata 8 si din cand in cand 7 nu as prea crede ca este un bug, dar ma rog...tot ce se poate...

  9. #9
    Moderator poparamiro's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Arad
    Posts
    1,825

    Default

    Procesorul a venit repede, memorii am comandat kingstonurile alea de 2ghz cu 1.65v.
    La mb prima optiune este REII dupa care in functie de cum se comporta si pret biostar x58 si dfi x58.
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	i7.jpg 
Views:	388 
Size:	295.6 KB 
ID:	35215  
    MAI BINE RAMINEAM LA KR7A-RAID

  10. #10

    Default

    Eu as zice sa iei in calcul si Gigabyte X58 Extreme. La 1200 RON cat costa, are ce oferi. Oricum, daca ai mobo si ai nevoie de un kit de ram o zi doua pentru teste, da-mi un PM

  11. #11

    Default

    Update....

    Dupa 4GHz si 200 BC cu tanarul i920, am zis sa pun putin la treaba si i965-ul....La capitolul BC sta mai slab, exemplarul de fata nu prea inghite 200. La alte capitole insa....

    Intel Core i7 965 Extreme
    Noctua NH-U12P -1300rpm
    Intel DX58SO Smackover
    3x1GB TakeMS DDR3 1333 8-8-8-24 1.5v
    Intel SSD 80GB
    Gigabyte GTX260 216SP
    PC P&C Silencer 610W

    vCore 1.47v
    vDIMM - 1.70v
    vIOH - 1.300v
    vQPI - 1.475v



    CPU-Z - 4251MHz / DDR3 1900 8-8-8-24 1T

    SuperPI 1M - 4226MHz / DDR3 1880 8-8-8-24 1T - 9.776s

    Everest Cache&Memory Test - 4100MHz / DDR3 1800 8-8-8-24 1T - MR 20956 MB/s

    PCMark Vantage - 3750MHz / DDR3 1800 8-8-8-24 1T - 10837


    Cateva considerente....poate le stiati deja, poate nu

    -CPU-Z are un bug si CL-ul este raportat gresit uneori(9 in loc de 8)
    -divizorii mai mari de 10 sunt disponibili pe i965 numai cu TurboMode activat, la fel si multipicatorii mai mari de 24
    -14 (cel mai mare divizor) nu a vrut sa functioneze pe DX50SO
    -i920 are numai 2 divizori de memorie (6 si 8)
    -i920 cu TurboMode activat creste multiplicatorul pana la 21 atunci cand sunt incarcate toate 4 core-urile, insa acesta poate creste pana la 22 atunci cand numai un core este solicitat.
    -conform ultimului RealTemp, ambele procesoare sunt foarte fierbinti.
    -chip-urile Elpida de pe TakeMS-urile astea sunt foarte promitatoare, o sa investighez mai aprofundat problema. Daca pot face sa functioneze 14-ul cum trebuie, 2000 nu ar trebui sa fie o problema chiar si pe o platforma cu Nehalem....

    Cam atat momentan, am de scris un articol despre i920 vs Q9550, in care o sa va povestesc mai multe despre aventura i920-ului...
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	SuperPI-Nehalem.jpg 
Views:	157 
Size:	309.3 KB 
ID:	35328   Click image for larger version. 

Name:	Everest-Nehalem.jpg 
Views:	417 
Size:	321.8 KB 
ID:	35329  

  12. #12
    Moderator poparamiro's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Arad
    Posts
    1,825

    Default

    i965 nu a vrut BC 200 nici cu alt MB/REII ?
    Proasta treaba cu divizorii la i920
    MAI BINE RAMINEAM LA KR7A-RAID

  13. #13

    Default

    Ok, simt ca va sunt dator cu o explicatie....

    Saptamana care a trecut am fost ocupat cu i920 vs Q9550. Pentru a oferi o ideea despre performanta in conditii 24/7 a unui sistem accesibil bazat pe Nehalem am ales sa nu folosesc avioane gen RE2 (care imi place la nebunie, doar ca are un alt scop si un alt pret) ci sa folosesc placa pe care si-o vor permite cei mai multi la inceput, si anume Intel DX58SO. E...din punctul meu de vedere, ca sa poti face un review competent trebuie sa cunosti platforma. Prin urmare, am cam frecat placa asta de baza ca sa vad cam ce este de capul ei (imbucurator pentru o placa de baza Intel as putea spune), cu doua procesoare, doua kituri de memorie, s.a.m.d. Asa ca, inca nu am inceput sa aprofundez si alte aparitii, gen RE2 sau GA X58 Extreme. Ele vor fi testate amanuntit atunci cand le va veni vremea (dupa ce scriu articolul cu i920, dupa ce fac testul de HDD-uri dar si dupa 1-2 kituri TriChannel testate. Asa ca din pacate, pentru informatii fierbinti despre RE2, GA X58 Extreme, P6T si alte asemenea, va trebui sa mai asteptati putin.

    Totusi, legat de intrebarea ta.... BC-ul depinde de procesor, nu de placa de baza.

  14. #14
    Moderator poparamiro's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Arad
    Posts
    1,825

    Default

    Asteptam domnule cu placere, si da logic ca depinde de cpu (ai si zis ca i920 merge 200 ok pe aceeasi placa) dar la mine in cap se invirt prea multe prostii acum
    MAI BINE RAMINEAM LA KR7A-RAID

  15. #15
    B a n n e d M3kk's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Miercurea Ciuc
    Posts
    2,425

    Default

    Monstru, incearca sa setezi multiplicatorul de QPI mai mic. Nu pot incerca acum, dar asa a trebui sa duca si 965 ul un BCLK mai mare.

    Eventual incearca si biosul nou, am vazut ca au rezolvat ceva chestii..
    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    3Dmark2006 Score Calculator


    ---------------------------
    "Remember, when you are testing memory products, you are not only testing the memory, but essentially the motherboard capabilities."

  16. #16

    Default

    eu am citit pe undeva ca Intel a deblocat sau o sa deblocheze multiplicatorul la mem , e adevarat? , si daca e , cum face chestia asta , un BIOS modificat ?, sau efectiv procesoare noi , alta revizie decat cea care este acum in magazine ?

  17. #17

    Default

    Cred ca un bios ar fi de ajuns pentru a realiza acest lucru. Acum...sa vedem daca se intampla sau nu.

  18. #18

    Default

    exista pe undeva prin RO kituri 3-channel ? eu am facut comenzi peste tot .. nimeni nu poate sa imi spuna cand or sa ajunga pe stoc .. ca "nu e cerere" ... nu inteleg a fost cerere la placi de baza P6T sau gigabye 58 extreme ? de au adus asa repede si angro .. (daca am postat unde nu trebuie ..scuze .. thread-u asta mi sa parut cel mai relevant .. )

  19. #19

    Default

    Kituri Mushkin sunt disponibile in variante de 3GB si 6GB

  20. #20
    Super Moderator Dragos Saraolu's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Posts
    3,467

    Default

    Avantajul lui triple channel fata de dual channel este minim, poate de aceea nu se omoara sa le aduca prea devreme, poate le mai scade pretul, am incercat si memorii kituri dual channel folosite ca triple channel, merg foarte bine doar ca au nevoie de voltaj putin mai mare decat cel standard. Dupa cum spune Monstru daca stii unde sa cauti gasesti pana la urma.
    i7 920, Zalman CNPS10X Flex, DFI LP DK X58, 3x1024 Corsair 1333 MHz, EVGA GTX560 Ti FTW 1024 MB, Hitachi 40/120/320/500 GB, Recom PWS-EVO-BW, Sirtec 500W old style, HP P275 21"

  21. #21
    الفتوّة sammurai's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Iasi
    Posts
    876

    Default

    Quote Originally Posted by Dragos Saraolu View Post
    Dupa cum spune Monstru daca stii unde sa cauti gasesti pana la urma.
    Achizitia nu a fost total free, a trebuit sa apelez la anumiti furnizori si sa ma incadrez in cateva zile maxim...asa ca am luat ce am gasit la momentul ala.

    Interesant ce zice dragos....abia astept sa le testez.
    i920 D0@testing|| True Black || DFI X58-t3eh8 || BFG 295GTX single pcb|4GB Corsair 1600mhz | 2*Velociraptor 150GB | 2*640GB AAKS | Altec Lansing VS4121 | Logitech MOMO | Case Chieftec | PSU Corsair TX750 | Logitech G9 | Razer Lycosa

  22. #22
    الفتوّة sammurai's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Iasi
    Posts
    876

    Default

    Mi-a venit si mie 920i, gigabyte UD5 si 2*2gB corsair dominator 1600mhz.

    Momentan il il tin la 3 ghz si testez
    i920 D0@testing|| True Black || DFI X58-t3eh8 || BFG 295GTX single pcb|4GB Corsair 1600mhz | 2*Velociraptor 150GB | 2*640GB AAKS | Altec Lansing VS4121 | Logitech MOMO | Case Chieftec | PSU Corsair TX750 | Logitech G9 | Razer Lycosa

  23. #23
    Moderator poparamiro's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Arad
    Posts
    1,825

    Default

    Quote Originally Posted by sammurai View Post
    Mi-a venit si mie 920i, gigabyte UD5 si 2*2gB corsair dominator 1600mhz.

    Momentan il il tin la 3 ghz si testez
    Frumos, de ce voltaj ai nevoie la 4ghz pentru prime ?
    MAI BINE RAMINEAM LA KR7A-RAID

  24. #24

    Default

    Bravo sammurai, te asteptam cu rezultate

  25. #25
    الفتوّة sammurai's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Iasi
    Posts
    876

    Default

    Momentan atat din lipsa de timp. Tre sa mai citesc sa vad ce inseamna noile setari de prin BIOS.

    De observat cat de mult se duce in drop voltajul cand lucreaza 8 thread-uri )


    i920 D0@testing|| True Black || DFI X58-t3eh8 || BFG 295GTX single pcb|4GB Corsair 1600mhz | 2*Velociraptor 150GB | 2*640GB AAKS | Altec Lansing VS4121 | Logitech MOMO | Case Chieftec | PSU Corsair TX750 | Logitech G9 | Razer Lycosa

  26. #26

    Default

    Nice, cool'n'quiet

    Baga WinRAR, WPrime si Everest Cache&Memory, o sa ai parte de surprize placute.

  27. #27
    Super Moderator Dragos Saraolu's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Posts
    3,467

    Default

    Culmea este ca am si eu o platforma identica cu a lui sammurai, ceva placi video chiar si un kit triple channel, asa ca o sa aveti o dubla la sistemul asta, dar si mie mi s-a parut mai pentru buzunarul romanului.
    i7 920, Zalman CNPS10X Flex, DFI LP DK X58, 3x1024 Corsair 1333 MHz, EVGA GTX560 Ti FTW 1024 MB, Hitachi 40/120/320/500 GB, Recom PWS-EVO-BW, Sirtec 500W old style, HP P275 21"

  28. #28
    الفتوّة sammurai's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Iasi
    Posts
    876

    Default

    Am vrut varianta xtreme sau asusul palm si 3 chanel dar atunci nu erau nicaieri pe stoc asa ca am luat ce am gasit

    SB se incalzeste in draci.
    i920 D0@testing|| True Black || DFI X58-t3eh8 || BFG 295GTX single pcb|4GB Corsair 1600mhz | 2*Velociraptor 150GB | 2*640GB AAKS | Altec Lansing VS4121 | Logitech MOMO | Case Chieftec | PSU Corsair TX750 | Logitech G9 | Razer Lycosa

  29. #29
    الفتوّة sammurai's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Iasi
    Posts
    876

    Default

    CPU pare bunisor daca face PI la 1.264v pentru frecveneta de 3900 mhz (186*21) cu HT activat.
    Ciudat este ca in cinebench nu imi intra multi 21 ci ramane la 20.
    La fel se intampla si in wprime v.2.0 unde scot cam 3 min si 48 sec. Nush de ce scade multi.

    Problema este ca nu pot trece de 190 mhz. Bootez dar cand sa intru in Vista iau blue screen. Am incercat sa maresc voltajul la procesor cu 0.5v dar acelasi rezultat. Am marit la 1.5v si 1.4v QPI si IHOC dar degeaba.


    Last edited by sammurai; 01-12-2008 at 07:29.
    i920 D0@testing|| True Black || DFI X58-t3eh8 || BFG 295GTX single pcb|4GB Corsair 1600mhz | 2*Velociraptor 150GB | 2*640GB AAKS | Altec Lansing VS4121 | Logitech MOMO | Case Chieftec | PSU Corsair TX750 | Logitech G9 | Razer Lycosa

  30. #30
    Moderator poparamiro's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Arad
    Posts
    1,825

    Default

    Acuma deschid pachetul cu rampage 2 extreme si alte componente si ...... inauntru dau peste rampage extreme x48
    MAI BINE RAMINEAM LA KR7A-RAID

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Intel NEWS
    By dios in forum Intel
    Replies: 1385
    Last Post: 24-05-2011, 06:17
  2. Replies: 230
    Last Post: 11-01-2011, 02:32

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •